Rovaniemen matka

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Noleen ja Justine olivat Annamaijan ja Erkin kanssa Rovaniemellä. Matkaan lähdettiin lentämällä, sillä aikaa oli rajoitetusti.

Perjantai- iltapäivän ohjelmassa oli tutustuminen Lapin yliopistoon ja erityisesti luokanopettajakoulutukseen. Siellä yliopistoa ja opiskelua meille esittelivät luokanopettajaopiskelijat Vili Peltomäki ja Osmo Salo. Vili on jäsenenä SOOL:n hallituksessa, molemmat Lapin yliopiston ainejärjestö Lapikkaan hallituksessa, ja Osmo SOOL:n aluetoimija. Saimme kattavasti tietoa tämän päivän luokanopettajaopinnoista, ja vieraat tekivät paljon tarkentavia kysymyksiä.

TWRR1132
Yliopiston pihalla Henriikan kanssa

Muutamat sivuaineenaan musiikkia opiskelevat luokanopettajaopiskelijat olivat valmistaneet meille yllätyksenä pienen musiikkiesityksen, josta vieraamme kovasti nauttivat. Pääsimme tutustumaan yliopiston tiloihin, ja ne herättivät vieraissa paljon ihastusta. Myös suomalainen joustava yliopisto-opiskelu sai heiltä kiitosta. Keskustelimme pitkään opiskelun yhteneväisyyksistä ja eroista. Vieraat majoittuivat keskustan hotelliin, ja illalliseksi nautittiin herkulliset poroburgerit.

AUTS6732
Musiikkiesitys
YCGY8121
Yliopistolla

Lauantaina ajelimme Ranualle eläinpuistoon. Ilma oli kaunis ja aurinkoinen, ja puistossa oli vielä jonkin verran lunta. Pohjoiset eläimet riemastuttivat, erityisesti Jemma-karhu joogaamisellaan oli valloittava.  Paluumatkalla kävimme ihmettelemässä igluhotellia ja kävelimme vielä jäässä olevan Ounasjoen rannalla. Illalla ruokailimme suositussa meksikolaisravintolassa, jonka grillatut maissit olivat vieraidemme mukaan parhaat, joita ikinä olivat maistaneet! Kiitokset välitettiin kokille keittiöön. Illalla piti vielä testata karaokeakin, ja siinä vieraamme olivat huipputaitavia!

LZWJ1622
Justine lumihangessa Ranualla
WGJO3586
Ranualla
BRAS6484
Jää kantaa

Sunnuntaina kävimme Napapiirillä tervehtimässä Joulupukkia. Vieraamme olivat todella otettuja Joulupukin ystävällisyydestä, ja he saivatkin mukaansa siellä otetun videopätkän ja valokuvia. Myös monet joulukaupat ja matkamuistomyymälät hämmästyttivät paitsi valikoimillaan, myös korkeilla hinnoillaan. Ensimmäiset tuliaiset kotiin – äideille – saatiin kuitenkin hankittua edullisin hinnoin. Iltapäivällä ennen kotiinlähtöä kiertelimme vielä Ounasvaaran kauniissa maisemissa.

LOFS2749
Noleen ja Justine Napapiirillä

Rovaniemen matkasta kirjoitti Annamaija 🙂

Jätä kommentti

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus